Önemli Tarihler
Profesör Doktor Cafer Türkmen, 1966 yılında Sivas'ta doğdu. 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu ve kariyerine diş hekimi olarak başladı. 1992-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. “Farklı lazer sistemlerinin dentin morfolojisi ve pulpa odası sıcaklığına etkisinin in-vitro değerlendirilmesi” adlı doktora tezini savunarak doktora ünvanını aldı ve 1997 yılında Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Anabilim Dalı'nda 'Restoratif Diş Hekimliği Uzmanı' unvanını aldı. 2000 yılında Yardımcı Doçent, 2003 yılında Doçent ünvanını aldı. Halen daha profesör olarak görev yapmaktadır. 2011 yılından bu yana Restoratif Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır. 25 SCI makalesi, diğer dergilerde 34 yayını, 6 kitap bölümü bulunmaktadır. Üniversitede direkt ve indirekt kompozit restorasyonlar konusunda dersler vermektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı Restoratif Diş Tedavisi Bölümü, Diş Hekimliği Fakültesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul, Türkiye
Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ nden 2008 yılında mezun olmuştur. 2015 yılında ‘Ph.D.’ and ‘Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı’ ünvanlarını almıştır. Aktif olarak Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda Doçent Doktor ünvanıyla öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Ulusal ve uluslararası alanda direkt ve indirekt restorasyonlar, pre-restoratif şeffaf plaklar, diş beyazlatma, klinik dental fotoğrafçılık, diş aşınmaları, cad/cam restorasyonlar, diş hekimliğinde magnifikasyon ve diş çürükleri ve tedavisi konularında birçok bilimsel yayını bulunmaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıda davetli konuşmacı olarak dental fotoğrafçılık, anterior/posterior kompozit ve seramik restorasyonlar, şeffaf plaklar, ICON tedavisi, diş beyazlatma, diş aşınmaları, bitirime/cilalama prosedürleri ve restorasyon komplikasyonları konularında sunumlar yapmıştır. 2015 yılından bu yana 100’den fazla uygulamalı kursta eğitmen olarak görev almıştır. Sertifikalı bir Invisalign sağlayıcısıdır. Kendisi 2022 yılında Quintessence Publishing Türkiye tarafından yayınlanan ‘Anterior Estetikte Komozit Restorasyonlar’ isimli kitabın yazarıdır. Kitabı ingilizce çevirisi bu yıl Quintessence Publishing Almanya tarafından basılmıştır.
GC Europe Restoratif Advisory Board üyesi ve Bio-Emulation Grubu üyesidir. Dental sektörde GC, Hu-Friedy Group Europe, Tokuyama, Dentsply Sirona, Align Technology, Eighteeth, Polydentia, iVeneer, Busch ve Horico gibi birçok önde gelen uluslararası firmanın fikir liderlerindendir.
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 2007 yılı mezunudur. Tübitak Yurtiçi Doktora Burs Programı destekli olarak doktora eğitimine aynı yıl Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda başlamıştır. 2011 yılında bu bölümde araştırma görevlisi kadrosuna atanmıştır. Doktora eğitimini 2013 yılında tamamlamış ve Dr. Med. Dent. unvanını almıştır. 2018 yılında Dr. Öğretim Üyesi kadrosuna atanmış, 2019 yılında Doçent ünvanını almıştır. Halen Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda Doçent olarak görev yapmaktadır.
Akademik ilgi alanları; dental pulpa kök hücreleri, restoratif materyaller, biyouyumluluk, biyomateryaller ve restoratif tedavilerdir. İlgi alanları ile ilgili uluslararası indekslerce taranan dergilerde araştırma eserleri, ulusal dergilerde yayımlanmış makaleleri, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, kurs, konferans katılımları ve sunumları bulunmaktadır. Bilimsel araştırma projelerinde yürütücü ve araştırmacı olarak görev almıştır. Çeşitli bilimsel faaliyet ödülleri bulunmaktadır. 2014, 2015 ve 2017 yıllarında Goettingen Spirit Summer School, ‘Dişhekimliğinde Biyolojik Araştırmalar’ konulu yaz kurslarını katılım desteği ile başarıyla tamamlamıştır.
International Association for Dental Research (IADR), European Organisation for Caries Research (ORCA), Restoratif Diş Hekimliği Derneği ve Kök Hücre ve Hücresel Tedaviler Derneği üyesidir.
Assocciate Professor Cigdem Atalayın OZKAYA
Assocciate Professor ATALAYIN OZKAYA graduated from Ege University School of Dentistry in 2007. She started her PhD education at Ege University School of Dentistry, Department of Restorative Dentistry in the same year, supported by the Scientific and Technological Research Council of Turkey Domestic PhD Scholarship Program. She was appointed as a research assistant in this department in 2011. She completed her PhD education in 2013 and received Dr. Med. Dent title. In 2018, she was appointed as Assistant Professor and she received the title of Associate Professor in 2019. She is still working at Ege University School of Dentistry, Department of Restorative Dentistry as Assocciate Professor.
Her academic interests are dental pulp stem cells, restorative materials, biocompatibility, biomaterials and restorative treatments. She has articles published in indexed international journals and national journals on her field of interest. She participated in international and national congresses, symposiums, courses, conferences and has presentations. She participated in scientific research projects as manager and researcher. She has scientific activity awards. In 2014, 2015 and 2017, she successfully completed the summer courses of Goettingen Spirit Summer School on ‘Biological Research in Dentistry’ with participation support.
She is a member of the International Association for Dental Research (IADR), the European Organization for Caries Research (ORCA), the Society of Restorative Dentistry and the Society for Stem Cell and Cellular Therapies.
1967 born in Eichstätt, Bavaria, Germany
1992 DMD, University of Erlangen, Germany
1999 Visiting Assistant Professor, University of North Carolina, Chapel Hill, USA
2000 PhD, University of Erlangen, Germany
2009 Chairman, Department of Operative Dentistry and Endodontics, University of Marburg
2011- Editor-in-Chief, Quintessence German Edition
2012-14 President of the German Association of Conservative Dentistry
2012-15 and 2023-present Dean of Marburg Dental School
2015- Editor-in-Chief, Journal of Adhesive Dentistry
2016-18 Dean for Student Affairs in Medicine, Biomedical Science, and Dentistry
2019- Board Member, German Medical Faculties
2019-22 President of the German Association for Dentistry and Oral Medicine
>600 publications
>16,000 citations
5 Mio. Euro in Grants
5 education awards
25 scientific awards
>1,200 lectures in 25 countries
Direct restorative therapy from 5-95
There is not too much of a difference whether you treat a 5-year old or a 95-year old patient. This lecture covers fundamental aspects for restorative dentistry over the whole lifespan from treating deciduous teeth to the very far end called root caries. First of all, it is important to master different adhesive techniques in different biological substrates, facing surprising differences between the first and the second dentition. Direct posterior restorations including deep margin elevation cases as well as repair will follow. Finally we have a deep look into realistic esthetics of anterior teeth, from trauma to erosion and finally root caries. Our concept is called “Composite first – Ceramic second”, not because composite is the always superior material, but relating to the age of the patient. The young patient will get 95% direct restorations, the older may receive more and more indirect restorations. Finally a few tipps and tricks for root caries lesions are presented.
Dr Tuncer, 1981 yılında Burdur’un Bucak ilçesinde doğdu. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2010 yılında doktor, 2015 yılında Doçent, 2022 yılında profesör ünvanlarını aldı ve aynı bölümde Öğretim Üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir. Minimal invaziv diş hekimliği, estetik ve adeziv diş hekimliği ile ilgili, alanında indekslenen dergilerde 70 den fazla makalesi bulunmaktadırDr Tuncer, 1981 yılında Burdur’un Bucak ilçesinde doğdu. 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı. İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2010 yılında doktor, 2015 yılında Doçent, 2022 yılında profesör ünvanlarını aldı ve aynı bölümde Öğretim Üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir. Minimal invaziv diş hekimliği, estetik ve adeziv diş hekimliği ile ilgili, alanında indekslenen dergilerde 70 den fazla makalesi bulunmaktadır
Dr Tuncer was born in Bucak / Burdur in 1981. He completed his undergraduate education at Istanbul University Faculty of Dentistry in 2004. He started his PhD education at Istanbul University Faculty of Dentistry, Department of Restorative Dentistry. He received the titles of doctor (PhD) in 2010, associate professor in 2015, professor in 2022 and continues to work as a faculty member in the same department. He has more than 70 articles on minimally invasive dentistry, aesthetics and adhesive dentistry in indexed journals.
1983 Yılında İzmir' de doğan Cem Peşkersoy Lise öğrenimini İzmir Karşıyaka Anadolu Lisesi'nde yapmış, üniversite eğitimini ise Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde 2006 yılında tamamlamıştır. Aynı yıl E.Ü. Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalında doktora eğitimine başlamış ve 2013 yılında 'Sağlıklı ve çürük diş dokuları ile estetik restoratif materyallerin, mekanik özelliklerinin nanoindentasyon yöntemiyle karşılaştırılması' konulu Doktora tezini sunmuş ve Doktor Diş Hekimi ve aynı zamanda Restoratif Diş Tedavisi Uzmanı ünvanlarını almıştır. 2008 – 2018 yılları arasında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalı'nda araştırma görevlisi, 2018 – 2023 yılları arasında Doktor Öğretim Üyesi, 2023 yılından bu yana Doçent Doktor olarak görev yapmaktadır. Dijital diş hekimliği, 3B üretim teknolojileri, yapay zeka destekli tasarım ve eğitim uygulamaları, dental lazerler, vital pulpa tedavileri, diş aşınmaları, dental nano-materyaller ve gerodontoloji alanlarında ulusal ve uluslararası bilimsel yayınları mevcuttur. Evli ve bir çocuk babasıdır.